Selecteer een pagina

EA bevestigd Battlefield 2042 release eind 2021, meer details in april

Geschreven door FlintLock

Founder of DutchFightPlatoon.

Een nieuwe Battlefield versie heeft groen licht gekregen van Electronic Arts en de uitgever die samenwerk met DICE om dit jaar Battlefield 2042 uit te brengen. De CEO en directeur van EA, Andrew Wilson, maakten de aankondiging vorig jaar november tijdens EA’s kwartaal vergadering al bekend. Naast de aankondiging dat de game in het vakantieseizoen 2021 uitkomt, zei Wilson ook dat het komende Battlefield op een “nooit eerder vertoonde schaal” zal zijn. Met behulp van de nieuwste technologie voert EA momenteel interne hands-on-speeltests uit en meer over de game zal in de komende lente worden gedeeld, aldus Wilson. Hij zei: “De technische vooruitgang van de nieuwe consoles stelt het team in staat om een ​​echte next-gen visie voor de franchise waar te maken. We zijn intern bezig met hands-on play-tests en het team krijgt zeer positieve feedback over de game, aangezien we zijn begonnen onze community erbij te betrekken. ”

Aangezien EA op schema ligt met de release van de volgende Battlefield-titel, kan worden aangenomen dat DICE geen grote tegenslagen en vertragingen heeft gehad als gevolg van de pandemie. Samen met Battlefield 2042 kijkt EA er naar uit om een ​​nieuwe Need for Speed-game en een nieuwe titel voor FIFA te lanceren. De gamegigant zei dat het van plan was om “ten minste zes nieuwe games” uit te brengen die zullen worden ondersteund door de volgende generatie consoles: PlayStation 5, Xbox Series S en Xbox Series X binnen de periode van april 2021 tot maart 2022. Henderson, de CEO van productiebedrijf en socialmediabureau Viral Junkie, beweerde onlangs dat er voor Battlefield 2042, “online mappen zijn ontworpen voor 128+ spelers”. Het laatste deel in de serie was Battlefield 5 dat werd uitgebracht in 2018. De game is door de jaren heen geüpdatet met een recente Battle Royal-modus die in maart 2019 is geïntroduceerd. EA heeft de Battlefield V Definitive Edition op 22 oktober van dit jaar gelanceerd. Veelbelovend “ultieme Battlefield-ervaring”, de game kan worden gespeeld op Xbox One, PlayStation 4 en uiteraard op pc.