Selecteer een pagina

Mappen van Battlefield V Wake Island

Geschreven door FlintLock

Founder of DutchFightPlatoon.

Mappen van Battlefield V Wake Island Welkom terug op het strijdveld waar het allemaal begon. Welkom terug op Wake Island.

Oorlog in de Stille Oceaan gaat verder: we implementeren nu onze herbedenking van misschien wel de meest iconische Battlefield map ooit. Terwijl je strijdt om de controle over land, lucht en zee op deze hoefijzervormige klassieker, hopen we dat je van zowel de nostalgie als de nieuwe verbeteringen zult genieten.

Wake Island is vanaf 12 december beschikbaar voor alle spelers.

Op Wake-Island beland je onmiddelijk in de strijd en kan je de vijand flankeren met amfibische voertuigen. Net als op de oorspronkelijke map biedt het open sandbox-ontwerp meerdere benaderingen voor elke situatie, of je nu aanvalt of verdedigt.

Wake Island in een oogopslag

Eenheden:

 • Infanterie
 • Luchtvaartuigen
 • Voertuigen
 • Boten

Grootte:

 • Gemiddeld

Tempo:

 • Snel (Breakthrough mode)
 • Traag (Conquest mode)
Het strand van Wake Island

Speelstijl

Wake Island is geschikt voor oorlogvoering te land, ter zee en in de luchten op verschillende snelheden op basis van de spelmodus die je kiest. Breakthrough zorgt voor snelle actie, terwijl Conquest Assault je de klassieke, langzamere versie van Battlefield geeft.

Vanwege de omvang van de map kunnen spelers meer of minder actie vinden op basis van waar op het eiland ze zijn. Alle vlaggen zijn ontworpen voor Close-Quarters gevechten, terwijl de afstanden tussen de vlaggen zijn ontworpen voor tragere gameplay. Er zijn locaties op de maps die geschikt zijn voor de Recon-klasse, maar die gebalanceerd zijn met een high risk, high reward ontwerp in gedachten.

Breakthrough sectoren en veroveringspunten

Laten we de belangrijkste delen van Wake Island doorlopen. De onderstaande veroveringspunten (of vlaggen) zijn gebaseerd op Breakthrough, maar geven je een goed beeld over de omgeving voor eender welke modus. Breakthrough op Wake is een geweldige combinatie en evolueert van een weelderige, uitnodigende ruimte naar een meer droog, industrieel gebied naarmate de wedstrijd vordert.

Capture Point A: Hotel

Samen met de barakken maakt deze gedeeltelijk gebouwde vestiging deel uit van de eerste sector in Breakthrough. Spelers die op Peal Island landen, vinden gedefinieerde doorgangen die ze veilig naar het hotel brengen.

Verdedigers hebben twee kustwapens en een AA-geweer waarmee ze de aanvallers op afstand kunnen houden. Ze kunnen ook goede sluipschutterlocaties vinden op de hogere verdiepingen van het hotel. Ze moeten er wel rekening mee houden dat het grootste deel van het hotel schadegevoelig is; dat geldt ook voor de vloeren en muren.

Capture Point B: Barracks

Vanuit het hotel steken spelers een brug over die ze naar de barakken brengt; deze hebben ook echt bestaan op dit eiland. Dit is waar het merendeel van de inwoners van Wake Island leefden.

De verdedigers hebben meer ademruimte op deze vlag met de barakken die dekking geeft tegen de aanvallers. Ze krijgen ook een AA-geweer om de vijandelijke vliegtuigen op afstand te houden. Sluipschutters vinden een gunstig gelegen watertoren aan de achterkant van de barakken.

Capture Point C: Hangar

Na de eerste sector ingenomen te hebben, nemen de aanvallers de weg naar de hangar. Op het echte eiland was hier een goed terminalgebouw, dat we hebben vervangen door een hangar.

Om daar te komen, moeten aanvallers eerst doorbreken door de loopgraaf die in de heuvel is gebouwd. Op de heuvel vinden verdedigers ook een AA-geweer. Deze heuvel is het hoogste punt van Wake Island en verdedigers kunnen het gebruiken om te voorkomen dat vijanden toegang krijgen tot de hangar. Zodra de loopgraaf valt, moeten verdedigers terugvallen naar de hangar en daar versterkingen bouwen, met name tankvallen opzetten om te voorkomen dat vijandelijke tanks binnen geraken. Verdedigers kunnen een weg naar de top van de hangar maken om een hoogtevoordeel te krijgen. Houd er rekening mee dat het dak schadegevoelig is.

Capture Point D: Ammo Depot

De volgende sector bevat opnieuw twee vlaggen: Ammo Depot en Oil Tanks. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de plek waar alle munitie wordt opgeslagen. Verdedigers zullen op deze plek twee AA-geweren vinden. Aanvallers kunnen naar de top van de radiotoren komen om een goed overzicht te krijgen van de verdedigers.

Capture Point E: Oil Tanks

Op de tweede vlag van de derde sector vecht je in een gebied dat is ontworpen voor de opslag van vliegtuigbrandstof. Dit is een vlag met weinig ruimte; de nabijheidsgevechten kunnen het tij voor deze sector dan ook keren. Aanvallers kunnen dit controlepunt flankeren en vastleggen, waardoor de verdedigers effectief gevangen worden in het munitiedepot. Sluipschutters kunnen een geweldige locatie vinden bovenop de olietanks.

Capture Point F: Dock

De laatste vlag in Breakthrough. Er is een loopgraaf voor de dokken die door verdedigers kan worden gebruikt om de voortgang van de aanvallers te stoppen. Sluipschutters van het verdedigende team vinden een toren bij de ingang van de dokken. De aanvallers zullen de loopgraaf moeten doorbreken om voortgang te maken in de sector. Ze hebben ook toegang tot boten om te flankeren van beide kanten.

Vijf tips voor succes op Wake Island

Direct van de ontwikkelaars van de map zijn hier een aantal geweldige tips over hoe je kunt slagen met je invasie en verdediging:

 • In Breakthrough krijgen aanvallers tanks in de eerste sector, verdedigers niet. Als je aanvalt, maak hier dan goed gebruik van. Als je verdedigers ziet in het Hotel, breng het gebouw dan naar beneden! Verdedigers kunnen versterkingen bouwen om dit tegen te gaan.
 • Aanvallers kunnen ook manieren vinden om de hangar te vernietigen. Verdedigers moeten zo snel mogelijk tankvallen opzetten om te voorkomen dat de tanks de hangar binnengeraken.
 • Sommige van de bunkers kunnen vernietigd worden, andere niet. Verdedigers kunnen de tunnels die naar de bunkers leiden in hun voordeel gebruiken door een knelpunt te creëren.
 • De laatste sector is het belangrijkste doelwit voor het inschakelen van artillerie of raketversterkingen. Gebruik ze.
 • Onderschat de kleine bootjes niet! Ze zijn snel, wendbaar en perfect om te flankeren.

We zien je op het strijdveld – en op Twitter, Facebook, Discord en Twich.